top of page
EOSR9642a.jpg

Marija Žgalin,

trener

Trenerica Marija rođena je 1990. godine u Zagrebu. Svoju judo karijeru je započela  kao 10.-godišnja djevojčica. Upornim radom i velikim ambicijama kao stalna članica hrvatske judo reprezentacije  ostvarila je velike rezultate na domaćoj i inozemnoj sceni. Nositeljica je majstorskog pojasa 3. DAN.

 

Od najznačajnijih  rezultatata svakako želimo izdvojiti dvije brončane medalje osvojene na Europskim prvenstvima. Prvu brončanu medalju osvaja kao juniorka 2008. godine (Varšava, Poljska)  i ujedno tom medaljom ispisuje povijest hrv. sporta kao PRVA ŽENA koja je osvojila europsku juniorsku medalju za Hrvatsku. 2011. godine osvaja drugu europsku brončanu medalju (Tyumen, Rusija) u uzrastu mlađih seniora (do 23 god.)

 

Marijina kolekcija medalja je zaista respektabilna. Od samog početka njezine karijere postojao je kontinuitet u osvajanju medalja u svim uzrasnim kategorijama. Izdvojit ćemo neke od najznačajnijih medalje po uzrasnim kategorijama:

Kadeti:

1. mj. – 2008. god. Europski kadetski kup Ploiesti (ROM) 

1. mj. – 2008. god. Europski kadetski kup Jicin (CZE)

Juniori:

1. mj. – 2009. Junior Tour U20 Coimbra (POR) 

1. mj. – 2009. Junior Tour U20 Kaunas (LTA) 

1. mj. – 2009. Junior Tour U20 Mudania „Iliadis U20 Cup“ (GRE) 

Seniori:

2. mj. – 2008. god. Sarajevo open (BIH)

2. mj. – 2011. god. Europski kup Sarajevo (BIH)

7. mj. – 2011. god. Europski kup Istanbul (TUR)

5. mj. – 2011. god. Europski kup Beograd (SRB)

2. mj. – 2011. god. Europski kup Malaga (SPA)

 

Osvajačica je preko 20 državnih medalja u uzrastu kadeta, juniora i seniora i popis svih njezinih rezultata zaista je jako dug. Najdraža njezina tehnika je Harai goshi i Soto makikomi.

 

Uz karijeru vrhunske sportašice završila je Tekstilno - Tehnološki fakultat u Zagrebu, posjeduje diplomu HOO za izobrazbu judo trenera. Uz posao judo trenera  u stalnom radnom odnosu je u jednoj obiteljskoj firmi.  Marija je majka troje djece i slobodno vrijeme provodi uz svoju obitelj i u izradi različitih rukotvorina.

 

Trenericu Mariju možete pronaći na strunjači ponedjeljkom, srijedom i petkom.

bottom of page